Bine ati venit, vizitator! [ Inregistrare | AutentificareRSS  |   | 

Programul Prima Casa

| Fără categorie | 9 iulie 2012

Programul Prima Casa îți poate oferi posibilitatea de a achizitiona locuinta dorita.

Programul Prima Casa oferă finanțarea necesară achiziționării primei locuințe în condiții preferențiale, datorită garanției din partea Statului.

Cine poate beneficia? Cine poate lua credit şi cum?

Poate beneficia de credit Prima Casa 4 orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nici o locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 de metri pătraţi.

În cadrul programului se pot achiziţiona locuinţe finalizate sau locuinţe nefinalizate, aflate în diverse faze de construcţie. De asemenea, se pot construi locuinţe viitoare de către beneficiari individuali, în baza unei autorizaţii de construire. Primul pas pe care trebuie să îl facă o persoană care dorește să achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casă este să mearga la banci pentru a afla daca indeplineste conditiile pentru a   accesa un imprumut prin acest program.

Ce sume pot fi imprumutate prin programul Prima Casa?

Cei care vor să ia un împrumut prin Prima Casă, pe o perioadă de cel mult 30 de ani, trebuie să aibă un avans minim de 5% din preţul de achiziţie al locuinţei.

Suma maximă diferă însă, în funcţie de vechimea imobilului şi de numărul de beneficiari. Astfel, garanţia maximă este de 60.000 de euro pentru locuinţele vechi, 70.000 de euro pentru locuinţele noi sau în construcţie şi de 75.000 de euro, pentru construcţiile în asociere. Cât despre dobândă, formula de calcul stabilită prin program este neschimbată.

Condiţii financiare

Solicitantul trebuie sa achite taxa pentru evaluarea imobilului.

Solicitantul trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din valoarea imobilului, dar şi de un colateral egal cu valoarea a trei rate lunare.

 

Drepturile de proprietate intelectuala asupra acestui material apartin www.inter-med.ro. Articolul poate fi preluat public, cu conditia sa fie insotit de textul "sursa: www.inter-med.ro si link catre    https://inter-med.ro/

 

 

5161 total views, 1 today

  

Lasa un raspuns