Bine ati venit, vizitator! [ Inregistrare | AutentificareRSS  |   | 

Comentariile sunt închise pentru Metode de a cumpara un imobil

Metode de a cumpara un imobil

| Fără categorie | 31 martie 2014

  Metode de a cumpara un imobil

   Cererea si oferta constituie un binom interdependent. Un truism larg si intens verificat spune ca atunci cand se inregistreaza un exces in oferta, cererea afiseaza un pret mic. Insa aceasta regula a suferit unele “mutatii” in ultimi ani. Piata imobiliara, in ciuda crizelor economice sau financiare prin care trece economia nationala, ramane una dintre cele mai dinamice piete. Chiar daca fluctuatiile preturilor, tendintele sau alti indicatori de nivel macro indica inca un aer rezervat in randul jucatorilor imobiliari, indicatorii de nivel micro se situeaza pe o pozitie contrara, tradand astfel interesul pentru cumpararea de spatii locative dar si de alta natura.

 

   Fiecare activitate sau actiune are un mic secret care, odata descoperit si insusit, va conduce la rezultate multumitoare. Nici cumpararea unui imobil nu fac exceptie de la aceasta regula.

 

   Care sunt modalitatile cele mai avantajoase de a intra in posesia unui bun imobiliar?

 

   Datorita elanului incredibil luat de vizibilitatea si actualitatea informatiei, nu ne mai putem rezuma la simplul si anonimul anunt in ziar sau la vorba purtata de “telefonul fara fir”.

-           Daca achizitia programata nu este imperativa, atunci ne putem rezuma la presa scrisa sau la deasuete intrebari.

-          Larg folosit astazi este anuntul pe internet. Pentru acest lucru poate fi gasit un numar destul de mare de site-uri de specialitate. Nu trebuie decat sa bifam optiunile urmarite si aproape imediat este afisat rezultatul. Desi este una dintre cele mai la indemana modalitati de consultare a pietei, aceasta modalitate are si micile ei dezavantaje, dintre care amintim doar actualizarea la zi a ofertei.

-          O alta metoda de gasire a spatiului imobiliar ideal pentru nevoile personale sau ale companiei ar putea consta in participarea la licitatii libere sau la cele organizate de institutiile de creditare. O modalitate  care nu presupune un efort deosebit insa care are si ea cateva puncte sensibile. Licitatia libera trebuie sa fie organizata de o societate de profil cu o solida probitate morala. Un alt punct sensibil poate fi reprezentat de inscriere si, daca este cazul, de caietul de sarcini. Atfel spus, vorbim aici de efortul financiar initial care il presupune participarea la o astfel de actiune.

-          O alta oportunitate de a cumpara un spatiu in interes personal, dar nu si ultima, este de a apela  la o agentie imobiliara. In mare masura obiectiile ridicate in dreptul celorlalte modalitati de cumparare sunt aici atenuate din start. Prezenta obligatorie a unui consultant imobiliar va facilita considerabil procesul achizitionarii. Oferta disponibila este actualizata in timp real si, un lucru deosebit de important, poate fi personalizata pentru pretentiile si necesitatile pe care le aveti. Posibilitatea de a vedea ceea ce vi se ofera inainte de a vorbii de pret este facila. In plus, se gasesc resurse pentru ajustarea costurilor atat ale spatiului in sine cat si in ceea ce priveste cheltuielile aditionale.

 

   In ziua de azi componentele pietei imobiliare sunt  particularizate incat cu greu se poate spune ca nu s-a gasit ceea ce s-a cautat.

 

   Depinde doar de cumparator sa stie exact ce isi doreste si sa gaseasca modalitatea optima de a achizitiona imobilul dorit.

Acest articol a aparut prima data pe site-ul: https://inter-med.ro/

Drepturile de proprietate intelectuala asupra acestui material apartin www.inter-med.ro. Articolul poate fi preluat public, cu conditia sa fie insotit de textul „sursa: www.inter-med.ro si link catre    https://inter-med.ro/