Bine ati venit, vizitator! [ Inregistrare | AutentificareRSS  |   | 

Comentariile sunt închise pentru Cum stii care este agentul imobiliar potrivit

Cum stii care este agentul imobiliar potrivit

| Fără categorie | 6 martie 2014

 

 

Cum stii care este agentul imobiliar potrivit
Doresti sa inchei o tranzactie imobiliara si poate criza este momentul potrivit. Pentru a economisi timp, energie, bani si chiar stres, poti apela la ajutorul unui agent imobiliar care va şti cum să încheie cu succes o tranzactie imobiliara. Dacă deja cunosti beneficiile si avantajele pe care le poti avea colaborand cu un agent imobiliar, pentru a te asigura că agentul respectiv este ceea ce cauţi ar fi bine să iei în considerare câteva aspecte importante:

 

A. In primul rand este absolut necesar sa fie un om politicos caruia sa nu ii lipseasca cei 7 ani de acasa si care sa stie sa abordeze problemele de asa natura incat sa se faca inteles, sa nu jigneasca si mai ales sa previna tensiunile ce pot aparea la un moment dat in timpul negocierilor. Diplomatia, precum si modul de a negocia trebuie verificate inca de la prima intalnire si daca observi ca nu stie sa abordeze o discutie in mod profesionist sau mai mult ca are un comportament nerespectuos, ar trebui sa cauti pe altcineva, in mod cert nu este cel care iti doresti sa-ti reprezinte interesele.

 

B. Mergi la biroul agentiei respective pentru ca se te asiguri ca la o adica stii unde sa il poti gasi pe agentul tau si evita intalnirile in strada, cafenea,etc, sub pretextul ca tocmai  cauta sa inchirieze un birou.


C. Incerca sa afli cata experienta are in domeniul imobiliar. E bine sa stii de cand activeaza pe piata imobiliara si ce rezultate a obtinut. Experienta este importanta iar daca agentul imobiliar a reusit sa incheie tranzactii in perioada de criza inseamna ca este un bun profesionist motiv care ar trebui sa-ti confere incredere in agentul respectiv.

D. Fereste-te de laudarosi si de cei care ii barfesc pe altii, gandeste-te ca ai nevoie de un om discret care sa stie si poate sa respecte o intelegere fara a o face publica cu prima ocazie.

E. Evita teparii,si mai ales pe cei care folosesc anunturi carlig pentru a te atrage ca ulterior sa vina cu o justificare gen “tocmai s-a vandut dar avem altceva un pic mai scump”.

F. Intreaba agentul cum isi promoveaza ofertele, intrucat vrei ca lumea sa afle despre tine si despre ceea ce tu ai de oferit sau iti doresti. Asadar, este recomandat sa afli mijloacele de promovare pe care agentul respectiv le are la dispozitie si este indicat sa ajungeti la o concluzie asupra modului in care proprietatea sau cererea ta va fi promovata. 

 

G. Solicita agentului sa faca evaluarea  proprietatii  si cand iti recomanda un pret, nu ezita sa intrebi cum a ajuns la concluzia respectiva si ce criterii a luat in considerare, astfel iti vei da seama daca agentul cu care discuti stie sau este “pe langa total”. Dar atentie, multe persoane au cazut in capcana unor agenti imobiliari care au supraevoluat o proprietate blocand vanzarea acesteia. Un pretrealist te ajuta sa vinzi  si nu risti ca imobilul sa ramana  o simpla  oferta intre multe altele care abunda pe internet si ziare. 

 

H. Cel mai bine se castiga clientii prin recomandari un client multumit iti va mai aduce si alti clienti, pe cand un client nemultumit in nici un caz nu va da o recomandare favorabila. Asadar daca consideri ca nu esti sigur ca ai gasit agentul imobiliar potrivit cere recomandari, iar daca va ezita  inseamna ca in mod sigur trebuie sa cauti pe altcineva.

 

I. Cel mai important aspect, este ca amandoi sa aveti o relatia profesionala chiar amicala bazata pe incredere reciproca. Agentul cu care iti doresti sa lucrezi este acela care isi respecta munca si care lucreaza pentru un comision bine meritat la incheierea tranzactiei.

 

J. Semnarea contractelor  reprezinta un semn de profesionalism, asadar, ca si client, nu este recomandat sa te sustragi de la semnarea unui contract sau de la plata comisionului final. Un agent care se respecta, profesionist  in nici un caz nu va propune spre a fi semnat un contract plin de capcane. Daca nu intelegi anumite clauze nu ezita sa ceri lamuriri iar daca nici asa nu esti sigur de corectitudinea celor scrise in contract, cere agentului un exemplar pe care il poti verifica cu ajutorul unui profesionist.  Daca vrei seriozitate, competenta si profesionalism, atunci trebuie sa oferi acelasi lucru in caz contrar, colaborarea se poate termina frustrant pentru ambele parti implicate.

Acest articol a aparut prima data pe site-ul: https://inter-med.ro/

Drepturile de proprietate intelectuala asupra acestui material apartin www.inter-med.ro. Articolul poate fi preluat public, cu conditia sa fie insotit de textul „sursa: www.inter-med.ro si link catre    https://inter-med.ro/