Bine ati venit, vizitator! [ Inregistrare | AutentificareRSS  |   | 

Ce sa NU FACI daca vrei sa Vinzi un imobil

| Fără categorie | 10 octombrie 2016

Ce sa NU FACI daca vrei sa Vinzi un imobil.

DACA in imobilul pe care doriti sa il vindeti este dezordine, miroase a mancare sau si mai rau in bucatarie este un haos total, farfuri, vesela murdara, etc.  si nu constientizati ca toate acestea nu dau bine la cumparator –  VA INSELATI

PROPRIETARII  nu au rabdare sa  asculte, sa inteleaga avantajele  pe care le au daca de vanzarea imobilului se ocupa un broker/agent imobiliar. La fel nu vor sa puna in aplicare niciunul din sfaturile date de agent ( Ca exemplu : camera aceasta ar trebui zugravita, o vaza cu flori ar inveseli atmosfera, un covor murdar ar trebui scos, etc.)dar vor sa stie cu exactitate doar – CAND ESTE ADUS CUMPARATORUL?

CAND brokerul imobiliar vine la vizionare cu un potential cumparator nu trebuie sa-ti prezinti chiar toata familia, de la nepoti la bunica din dormitor. Nu nu intereseaza ce rase de caini iti plac cu atat mai mult nu este nimeni obligat sa suporte –IMBRATISARILE  cainelui tau.

PRIN  semnarea Contractului de intermediere te angajezi la plata unui comision dar cand te vezi cu imobilul vandut sau inchiriat datorita agentiei imobiliare incepi cu -Am semnat eu asa ceva? - Sau cand agentia se prezinta cu un potential cumparator/chirias pentru vizionare parca mai ca ai da afara agentul uitand ca daca acel potential cumparator/chirias nu cumpara/inchiriaza – DE FAPT MAI AI NEVOIE DE SERVICIILE AGENTIEI

PRETURILE aberante stabilite de proprietari sunt  o piedica in calea unei vanzari/inchirieri. Cu atat mai imorali sunt acei proprietari care solicita brokerului imobiliar, sau de cele mai multe ori mai multor agentii imobiliare sa promoveze imobilul la un anumit pret iar pe de alta parte ei isi promoveaza imobilul la un pret mult mai mic decat cel solicitat agentiilor. Lipsa de moralitate e dublata, in multe cazuri, de aroganta  LAS CA STIU EU MAI BINE , ceea ce nu justifica de ce ai apelat totusi la un broker imobiliar. Daca din intamplare vanzarea are loc, pretinzi ca tu ai tot meritul, daca nu se concretizeaza nimic, AGENTUL e vinovat si e considerat incapabil si neprofesionist.

NU colabora cu mai multe agentii imobiliare in acelasi timp, pentru ca niciuna nu va face o publicitate adecvata imobilului pe care doresti sa il vinzi de teama sa nu aduca aminte concurentei ca acel imobil este in piata si in final imobilul tau nu va fi VAZUT de nimeni.

NU incercati sa ramaneti singur cu clientul pe care brokerul imobiliar il aduce la vizionare si nici sa ii dati numarul  de telefon sau alte date care i-ar permite sa va contacteze pentru ca brokerul NU va fi  DE ACORD si in final va renunta la colaborare.

NU modificati pretul imobilului atunci cand brokerul vine la vizionare cu un potential cumparator intrucat acest fapt dovedeste neseriozitate si veti rata sansa VANZARII dar si o colaborare ulterioara cu acel broker.

VA URMA

Acest articol a aparut prima data pe site-ul: https://inter-med.ro/
Drepturile de proprietate intelectuala asupra acestui material apartin www.inter-med.ro. Articolul poate fi preluat public, cu conditia sa fie insotit de textul „sursa: www.inter-med.ro si link catre https://inter-med.ro/

3734 total views, 1 today

  

Lasa un raspuns