Bine ati venit, vizitator! [ Inregistrare | AutentificareRSS  |   | 

Alegerea unei locuinte de inchiriat in Sibiu

| Fără categorie | 7 august 2017

Alegerea unei locuinte de inchiriat in Sibiu

Alegerea de a locui cu chirie in Sibiu este pentru unii o dorinta, iar pentru altii o necesitate.

Pentru a face cautarea unui spatiu de locuit cu chirie in Sibiu, mai inteligenta si mai eficienta respecta cativa pasi simpli:

Pasul 1: Stabileste un buget necesar pentru chirie si pentru cheltuielile suplimentare

Inainte de a te decide asupra unei locuinte in Sibiu in care sa stai cu chirie, intocmeste un buget si analizeaza in detaliu unde se duc banii tai.

In general, se recomanda ca majoritatea oamenilor sa nu cheltuiasca mai mult de 30% din venitul lor pe costurile locuintelor. Retine ca, in plus fata de chirie va trebuie sa platesti integral facturile la utilitati (cu exceptia cazului in care proprietarul acopera o partea din acestea). De asemenea, este foarte posibil sa mai ai nevoie de ceva bani pentru mutare, dar si pentru reamenajarea minimala a locuintei.

Pasul 2: Seteaza caracteristicile pe care le cauti la noua locuinta

Dincolo de camerele standard de care ai nevoie in orice locuinta, cum ar fi un dormitor, o baie si un mic loc in care sa gatesti si sa mananci, mai sunt si alte spatii de care ai vrea sa beneficiezi in apartamentul sau in casa in care te muti? Ti-ai dori poate o terasa sau un balcon unde sa iti bei cafeaua dimineata? Sau poate ai preferinte deosebite in ce priveste decorarea camerelor in care stai si iti doresti un semineu? Ia in considerare toate aceste elemente si gandeste-te care sunt cele mai importante pentru tine, comparativ cu cele la care poti renunta. Este foarte important sa te simti bine intr-o casa, chiar daca vei locui acolo doar ca si chirias!

Pasul 3: Incepe cautarile de case sau apartamente in Sibiu

Nu lasa cautarea de locuinte pe ultimul moment. Recomandat este sa incepi vanatoarea chiar inainte cu 3 luni de a te muta efectiv. Foloseste toate metodele pe care le ai la indemana pentru a reusi sa faci o selectie a catorva spatii pe care sa le si vizualizezi mai apoi. Pentru a eficientiza tot acest proces, cauta pe Internet pe site-urile de profil si mai ales la agentii imobiliare din Sibiu.

Pasul 4: Analizeaza in ansamblu

In timp ce caracteristicile pe care le cauti sunt specifice nevoilor si dorintelor tale, exista si cateva lucruri de baza care sunt valabile pentru orice viitor chirias. Printre acestea se numara:

Pretul. Evita sa te uiti la spatii de inchiriat care depasesc bugetul pe care l-ai alocat in acest sens, mai ales pentru ca este putin probabil ca proprietarul sa reduca chiria.

Transport. Daca nu ai o masina, poate ca este mai bine sa alegi o casa sau un apartament in apropierea unor statii de mijloace de transport in comun.

Confort. Alegerea unui apartament care este situat aproape de locul de munca, de scoala copiilor etc. intr-o zona care ofera multe facilitati (parc, parcari, centre comerciale).

Dotari. Asigura-te ca in noua locuinta exista dotari si utilitati care sa iti asigure cel putin un confort minim. Alegerea unei locuinte de inchiriat in Sibiu

Acest articol a aparut prima data pe site-ul: https://inter-med.ro/
Drepturile de proprietate intelectuala asupra acestui material apartin               https://www.inter-med.ro/     Articolul poate fi preluat public, cu conditia sa fie insotit de textul „sursa: www.inter-med.ro si link catre https://inter-med.ro/

 

Lasa un raspuns