Bine ati venit, vizitator! [ Inregistrare | AutentificareRSS  |   | 

Comentariile sunt închise pentru Evolutia imobiliarelor in anul 2014

Evolutia imobiliarelor in anul 2014

| Fără categorie | 28 februarie 2014

 

  Dupa multi ani de provocari care au dus la aparitia unor situatii mai putin placute, piata imobiliara a revenit la viata anul trecut. Anul 2013 a inregistrat o crestere procentuala sensibila comparativ cu anul 2012, apreciaza mai multe institutii cu interese in domeniu imobiliar printre care amintim doar de gigantul multinational Jones Lang LaSalle sau de institutul national de statistica.  Este de asteptat ca aceasta revenire sa progreseze si in cursul anului 2014, dar este important sa nu ne asteptam la o modificare prea rapida data fiind situatia pe plan mondial .

 

  Cei mai multi experti in domeniul financiar considera ca anul in curs este unul de stabilizare si crestere economica, carcateristici care vor continua cu siguranta sa favorizeze piata imobiliara, eliminand anumite riscuri precum scaderea numarului de cumparatori, cresterea preturilor locuintelor sau activitatea de vanzare-cumparare. Aceste vesti sunt imbucuratoare si aduc nenumarate avantaje, insa mai exista numeroase probleme cu care piata imobiliara se confrunta si nu trebuie trecute cu vederea.

 

  Revenind la anul 2014 si tendintele caracteristice pietei imobiliare putem mentiona cateva beneficii pe care orice cumparator sau vanzator le are. Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, datorita stabilizarii date de preturile care nu mai scad in momentul de fata, preturile imobilelor, in special al apartamentelor mari (4 sau 5 camere) si unele spatii de inchiriat, pot fi si cu 50% mai ieftine decat erau in urma cu cinci ani. Deci, un moment oportun pentru a face investitii sau a cumpara imobilul dorit.

 

  In ceea ce priveste rata unui credit, se poate afirma ca in momentul de fata este ceva mai mica decat chiria. Asadar, anul acesta este unul propice pentru toti cei care isi doresc o noua casa sau apartament si asta datorita scaderii costurilor pentru credite si stagnarii pietei inchirierilor.

 

  Una dintre cele mai importante caracteristici care isi va pune amprenta pe tot ceea ce inseamna piata imobiliara in acest an, este reprezentata de faptul ca exista posibilitatea accesarii de credite in lei mai ieftine decat cele patronate de moneda euro. Luand un credit in moneda nationala din start va fi eliminat riscul a tot ceea ce inseamna domeniul valutar si totodata situatiile neprevazute ce presupun cheltuieli lunare in plus datorate fluctuatiei cursului monedei euro. In paranteza fie spus, aceasta este o masura salutara luata de Banca Nationala.

 

  Totodata asistam si la suplimentarea fondurilor ce tin de programul „Prima Casa”, potrivit unui important site  de profil. Astfel, toti cei care nu isi permit achitarea unui avans mai mare de cinci la suta din valoarea locuintei pot rezolva aceasta problema cu ajutorul acestor fonduri. Pentru inceputul acestui an putem vorbi despre un plafon care atinge suma de 2 miliarde de lei, suficient pentru primele sase luni ale anului.

De asemenea, bancile ofera beneficii avantajoase in ceea ce priveste acordarea de credite indiferent de moneda. Insa, avantajele suplimentare sunt aduse de cele in lei, unele dintre ele oferind dobanda fixa in primii ani, drept urmare piata imobiliara s-a orientat de la sine spre acestea.

  Se presupune ca anul 2014 va fi perioada in care aprecierea preturilor de origine va duce la o piata imobiliara situata la un nivel sustenabil. Cu toate acestea, pentru a putea achizitiona o locuinta fara riscul asociat cu unele probleme date de tendintele actuale in domeniu, inainte de a cumpara, faceti cercetari ample in tot ceea va intereseaza legat de piata imobiliara, putand sa cereti si parerea avizata a unui expert imobiliar. Chiar daca acest lucru poate lua timp si energie, intotdeauna este mai bine sa fii precaut pentru a nu regreta mai tarziu.

 

Drepturile de proprietate intelectuala asupra acestui material apartin www.inter-med.ro. Articolul poate fi preluat public, cu conditia sa fie insotit de textul "sursa: www.inter-med.ro si link catre    https://inter-med.ro/